Spelregels Poker Cafe de Valk.    2016

 

1.       Alle spelers beginnen met een gelijk aantal fiches. Fiches hebben geen geldwaarde. Verder zijn er per toernooi ranking punten te verdienen.

 

2.      Van spelers die later komen, zullen steeds de blinds worden gezet wanneer men aan de beurt is. Voor aanvang van ronde 3 moet men aanwezig zijn anders kan men niet meer deelnemen aan het toernooi.

 

3.      Iedereen mag 2 keer een rebuy doen tot en met ronde 2. Uiteraard is rebuyen niet verplicht!

 

4.      Ronde 1 en 2 duren 30 minuten per ronde. Elke volgende ronde duurt 12 minuten.

 

5.      Er is geen minimaal aantal deelnames voor plaatsing finale. Alle toernooien tellen mee voor de ranking.

 

6.      Indien een speler de tafel voorgoed verlaat worden al zijn fiches van tafel gehaald en krijgt men de punten die op dat moment gelden.

 

7.      Het is verboden fiches over te dragen (lees: weg te geven) aan andere spelers.

 

8.      Alle fiches blijven op de pokertafels liggen. Met het ingaan van de finale ronde worden de fiches door de wedstrijdleider in bakjes gedaan met de naam van de speler.

 

9.     Tafel- en stoelplaatsing zal bepaald worden door loting.

 

10.   De spelers delen om beurten. Bij aanvang van het toernooi ligt de dealerbutton bij stoel 8, 9 of 10 naar gelang het aantal spelers op een tafel. De spelers op stoel 1 en 2 betalen als eersten de blinds.

 

11.     Wanneer een speler geen fiches meer heeft, moet de speler het toernooi verlaten. Het spel gaat door tot dat een speler alle fiches heeft verzameld.

 

12.   De eerste speler links van de dealer is de ‘small blind’ en plaatst een verplichte inzet van een halve ‘big blind’. De tweede speler links van de dealer is de ‘big blind’ en ook deze plaatst een verplichte inzet. De hoogte van de blinds wordt op diverse schermen weergegeven.

 

13.    Kaarten worden met de plaatjes naar beneden gedeeld, twee kaarten voor iedere speler, die 1 voor 1 worden gedeeld.

 

14.   De 3de, 4de en overige stoelen vanaf de dealer hebben de volgende keuzes: fold (niet meedoen deze hand), call (evenveel inzetten als de big blind) en raise (verhogen van de inzet, minimaal twee keer de big blind).

 

15.   De 1e stoel na de dealer kan dan de volgende keuzes maken: fold, call of raise. Als er al eerder een raise was gedaan kan men kiezen uit: fold, call of re-raise.

 

16.   De 2de stoel na de dealer kan de volgende keuzes maken als er niet geraised is: Check (niets inzetten) of raise. Als er wel een raise is geweest kan men kiezen uit fold, call of re-raise.

 

17.    Als er geraised is tijdens de eerste inzetronde moet een speler callen of re-raisen om in de hand te blijven.

 

18.    Iedere raise moet minimaal de grootte hebben van de ‘big blind’, of de laatste inzet of de laatste raise.

 

19.   De volgende kaart van het overgebleven kaartspel wordt niet gedeeld, maar is een burncard. Dit betekent dat deze kaart met het plaatje naar beneden bij de al weggegooide kaarten wordt gegooid. De kaart mag pas geburned worden nadat alle inzetten zijn voltooid.

 

20. De volgende drie kaarten worden open gedeeld. Dit is de ‘flop’.

 

21.   Een inzet ronde volgt, startend met de 1e stoel links van de dealer. De minimale inzet is de inzet ter grootte van de ‘big blind’.

 

22.  De volgende kaart in het kaartspel wordt weer geburned. Dit mag wederom pas gebeuren nadat de inzetronde is afgerond.

 

23.  De volgende kaart wordt open gedeeld. Dit is de ‘turn’. Hierna volgt weer een inzetronde.

 

24.  Weer wordt de bovenste kaart van het kaartspel geburned en ook hier geldt dat dit pas mag gebeuren nadat de inzetronde is afgesloten.

 

25.  De laatste kaart wordt weer open gedeeld. Dit is de “river”. Hierna volgt wederom een inzetronde.

 

26.  Na de laatste inzetronde moeten spelers de hand laten zien om de pot te claimen.  De speler die de laatste bet of raise maakt moet als eerste zijn hand laten zien. De beste combinatie van 5 kaarten wint. Wanneer een speler zijn kaarten gesloten weggooit, geeft men de pot weg.

 

27.  Als er een speler overblijft, hoeft men zijn hand niet te laten zien.

 

28.  Wanneer een speler fold, komen zijn kaarten op een stapel bij de andere weggegooide kaarten te liggen. De dealer zou moeten proberen de weggegooide kaarten bij elkaar te houden om verwarring te voorkomen. Niemand anders mag aan die stapel komen.

 

29. Als de speler met de small blind is uitgeschakeld moet de voorgaande dealer weer delen en schuiven de blinds gewoon door.

 

30.  Als de speler met de big blind is uitgeschakeld, wordt de speler met de vorige small blind dealer, maar komt de small blind zelf te vervallen en wordt de speler links van de dealer de big blind. Bij de volgende hand blijft de dealer dezelfde persoon en schuiven de blinden weer door zoals altijd.

 

Uitzondering:

- Als er nog slechts drie spelers in het toernooi zitten en de dealer valt af, wordt de small blind de big blind en de big blind dealer.

 

31.    Wanneer tafels worden opgebroken mogen spelers niet op de posities van de blinds of op de dealerpositie worden ingebracht bij hun nieuwe tafel.

 

32.  Wanneer een speler niet genoeg chips heeft voor een blind, dan komt er een side pot voor de overige spelers en speelt de huidige speler slechts voor de main pot.

 

33.   Wanneer een speler all-in gaat met minder dan de big blind, betalen de overige spelers de hoogte van de Big Blind om deze all-in te callen. Er ontstaat dan een zogenaamde Side Pot.

 

34.  Een speler kan altijd all-in gaan. Als er geen verdere inzetten worden gedaan door gebrek aan chips, komt er een show-down. Alle spelers dienen dan de hand open te leggen voordat de resterende kaarten van het deck worden gedraaid.

 

35.  Om aanspraak te kunnen maken op de pot, moeten beide hole cards getoond worden. Alle spelers moeten dit zien.

 

36.  Wanneer twee of meer spelers er in dezelfde hand uitvliegen, krijgt de speler die meer chips had dan de ander een hogere eindpositie in het toernooi toegekend.

 

37.   De beste 25 spelers van de ranking na 8 toernooien plaatsen zich voor de ranking finale, aangevuld met 2 pokeraars van het wildcard toernooi. Indien plaats 25 en 26 gelijk eindigen in de ranking zijn beide spelers geplaatst.

 

38.   Vanaf nummer 26 mag iedereen meespelen om de 2 wildcard plaatsen. De 2 pokeraars die overblijven plaatsen zich voor de finale. Het toernooi wordt hierna wel gewoon afgespeeld.

 

39.   Indien iemand afwezig is bij de finale wordt zijn plaats ingenomen door nummer 25 enz. Men dient wel aanwezig te zijn op de finale avond, zoniet dan wordt de plaats ingenomen door iemand die wel aanwezig is en het hoogst staat na plaats 25. Voor ronde 3 moet men aan tafel zitten. (30 minuten)

 

40. Punten waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleiding.